Een bijzondere uitvaart

Ik wil dat mijn uitvaart iets bijzonders wordt…

Waarom zou je niet zelf - als je er toe in staat bent - de regie van jouw uitvaart in handen nemen.
Niemand beter dan jij weet wat belangrijk voor je was, welke keuzes je maakte en waarom,
de muziek waar je van hield, de boeken die je las, de partner die je koos, kinderen, ouders en andere belangrijke mensen in je leven.
Als je weet dat je levenseinde dichtbij is, kan het je helpen als je samen met de mensen om je heen je eigen uitvaart kunt voorbereiden.
Zoek naar teksten, gedichten en muziek en probeer mensen te vinden die een tekst of gedicht willen lezen of muziek willen maken.

Zo'n uitvaart wordt iets bijzonders omdat jij bijzonder was...

Veel is mogelijk…
Een voorbeeld….

Ik was eens betrokken bij de crematie van een fervent rock-'n-roller, een man van ver in de zeventig, die tot kort voor zijn dood nog regelmatig uit dansen ging. Zijn dochters vroegen me, enigszins beschroomd, of “Rock Around The Clock” van Bill Haley en the Rockets gedraaid kon worden. Natuurlijk kon dat, het was hun vader en die muziek was bijna het belangrijkste in zijn leven geweest. Toen de muziek werd gedraaid begonnen zijn dochters naast de kist te rock-'n-rollen en gaandeweg deden steeds meer mensen mee. Het werd een emotionele happening, maar eerlijk en oprecht, een uitvaart om nooit te vergeten!

Soms krijg ik de vraag: “Wilt u mijn levensverhaal opschrijven?”
Dat kan. Aan de hand van enkele gesprekken bij u thuis schrijf ik uw levensverhaal, over uw levensloop, karakter, uw intenties, de keuzes die u maakte en waarom…
Ik maak er een goed leesbaar verhaal van zodat degene die het verhaal leest een indruk
krijgt van wie u bent of wie u was.
Interesse? Neem contact op!

afscheidsbegeleiding@gmail.com

 

 

Peter Stam
Afscheidsbegeleiding
Schildershof 36
4871 KT Etten-Leur

06 – 226 99 249

afscheidsbegeleiding@gmail.com

copyright by Peter Stam | 2009